«

»

Nov 16 2018

Print this Post

Pew Leaflet Sunday 18 November 2018

WOORD VIR HIERDIE WEEK: MARKUS 13:1-8

Jesus het ‘n baie ander siening van die lewe gehad. Toe sy dissipels die grootheid van die tempel, wat gekom het om beide politieke en geestelike krag en rykdom te verteenwoordig, bewonder het, het Jesus hulle dit gewaarsku dat sulke menslike magstelsels sal nie oorleef nie. Die tempel, en diegene wat die mag daarvoor geniet het, sou vernietig word. Mens poog om mag te eis – hetsy deur oorlog of voorgee om groot geestelike leiers (messias) te wees – sal uiteindelik niks bring nie maar vernietiging. Wat duur, is die weg van magtelose vrede wat Jesus geleef en gepreek het So magtig soos die Romeinse Ryk was toe dit die tempel vernietig (soos Jesus voorspel het), kon dit nie die krag van die evangelie weerstaan nie Dit het ‘n paar honderd jaar geneem, maar uiteindelik het liefde en vrede gebly en die Ryk het in duie gestort. Die meeste van ons sal min te doen hê met die magspele van regerings en nasies, behalwe as ons ons stem gebruik om betrokke politieke prosesse te raak. Maar elke dag ervaar ons almal die magsdinamika in ons lewe, ons gesinne en ons gemeenskappe. Hier is waar ons die keuse moet maak om die magspeletjies van die wêreld te weier, of om die "magtelose" vrede van Jesus te beliggaam, te weier om vergelding te doen, om vinnig te vergewe, en vinnig mag met ander te deel.

Vertaal van Sacredise Daily Worship

Pentecost B26 – 18 Nov.pdf

Permanent link to this article: http://www.stgeorge.org.za/2018/11/16/pew-leaflet-sunday-18-november-2018/