«

»

Nov 02 2018

Print this Post

Pew Leaflet Sunday 4 November 2018

WOORD VIR HIERDIE WEEK – MARKUS 12:28-34

Hierdie week val die fokus op die Groot Gebod. Ons ken die woorde van Jesus so goed: "En jy moet die Here jou God liefhê met jou hele hart, jou hele siel, jou hele verstand en al jou krag." Die tweede is ewe belangrik: "Wees lief vir jou naaste as jouself. ‘Geen ander gebod is groter as hierdie’ nie. Maar ten spyte van die helderheid van hierdie woorde, ten spyte van Jesus se aanspraak dat die hele Skrif in hierdie woorde opgesom word, stry ons steeds om hierdie gebod die fokus te maak van ons geloof en lewe. Die Groot Gebod is natuurlik nie twee gebooie nie. Om God lief te hê en naaste lief te hê, is onlosmaaklik verbind. Die liefde wat Jesus hieroor praat, is nie ‘n emosie nie. Dit beteken nie net die woorde "Ek is lief vir jou nie." Vir Jesus is die liefde van ‘n ander persoon om haar of sy waarde as ‘n mens en waardevol vir God te eerbiedig, en om dit uit te druk in daad van diens, respek en vriendelikheid. Liefde word altyd in aksie uitgedruk. Dit is natuurlik baie moeiliker as om die wet te volg. Legalisme is aantreklik omdat dit maklik is – jy tik elke wet op ‘n lys af. Jy het dit ook gedoen of jy het nie. Maar liefde vereis ware betrokkenheid by die ander persoon. Dit vereis sensitiwiteit, nuuskierigheid, belangstelling, deernis en ‘n gewilligheid om onsself uit te brei vir die ander persoon. Liefde is onvoorspelbaar en duur. Maar liefde is ook die enigste plek waar die lewe gevind kan word

Vertaal van Sacredise Daily Worship

Pentecost B24 – 4 Nov.pdf

Permanent link to this article: http://www.stgeorge.org.za/2018/11/02/pew-leaflet-sunday-4-november-2018/