«

»

Aug 10 2018

Print this Post

Pew Leaflet Sunday 12 August 2018

WOORD VIR HIERDIE WEEK

Hierdie week se Skrifgedeeltes handel oor verhoudings wat versoen en verhoudings wat vervreem. Enersyds is daar die vervreemding tussen vader en seun wat lei tot die dood van die seun nadat hy voor sy vader en dié se soldate uitvlug (Dawid en Absalom in 2 Sam 18). Andersyds is daar die verhaal van ‘n verhouding tussen Vader en Seun wat vanweë die liefde tussen hulle lei tot die dood van die Seun omdat Hy deur die Vader gestuur is om deur sy dood die ewige lewe te bring vir wie in Hom glo. Hierdie verhouding tussen Vader en Seun is só intiem dat niemand na die Seun sal kom tensy die Vader hulle na Hom toe trek nie (Joh 6). Die Skrifgedeelte uit die psalms en briewe wil gelowiges tot ‘n verhouding met God aanspoor, deur te sê dat die gelowiges vanweë sy troue liefde selfs in die donkerste dieptes op God moet wag (Ps 130) en dat hulle Jesus se voorbeeld moet volg omdat God hulle liefhet en hulle sy kinders is (Ef 6).

Seisoen van Luister: Bybelmedia: Johannes 6:35, 41-51

Pentecost B12 – 12 Aug.pdf

Permanent link to this article: http://www.stgeorge.org.za/2018/08/10/pew-leaflet-sunday-12-august-2018/