«

»

Jul 27 2018

Print this Post

Pew Leaflet Sunday 29 July 2018

WOORD VIR HIERDIE WEEK

Hierdie week, as jy die skriflesngs lees, sal jy ‘n uitdagende keuse in die gesig staar. Aan die een kant vertel die Ou Testament die verhaal van Dawid se laagste oomblik, as hy uit die dak van sy paleis uitkyk, sien hy Bathsheba wat bad. Gemotiveer deur luste, stel hy aan om haar te verlei, en ignoreer die feit dat sy met een van sy soldate getroud is. Wanneer sy swanger word, roep hy die man huis toe en hoop dat hy met sy vrou sal slaap en bedek hoe sy swanger geword het. Die gevolge van hierdie keuse het gelei tot die uiteindelike verdeling van Dawid se koninkryk, aangesien die kinders en kleinkinders van sy verskillende vroue tot wedywering en konflik gewend het. Aan die ander kant vertel die Evangelie die verhaal van ‘n seun wat sy eie honger ontken, sy klein middagete aanbied om met ‘n groot skare te deel. So, hier is die keuse vir hierdie week: Hoe sal ons kies om te lewe? Laat ons onsself beheer en bestuur deur ons eie behoeftes, begeertes en eiebelang, soos Dawid? Of kies ons die pad van geloof en vrygewige selfversorging soos die seun met die kos, of soos Jesus self?

Vertaal van Sacredise Daily Worship

Pentecost B10 – 29 July.pdf

Permanent link to this article: http://www.stgeorge.org.za/2018/07/27/pew-leaflet-sunday-29-july-2018/